протеини

протеини

Значение и състав на протеините?

Протеините са естествено необходими макромолекули, които са съвкупност от аминокиселини. Те имат важно значение за нормалното порастване и действие на човешкия организъм. На практика протеините играят действието на един от жизнените конструктивни части на всички живи клетки. Функциите , които извършват в организма , са жизнено значими и истински многосъставни. Изхождайки от своеобразните полагащи такива, свързани с граденето на клетките, и стигайки до сътворяването на естествените протекции на организма и пренасянето на кислород до тъканите. Организмите ни имат функцията да синтезират част от аминокиселините, участващи в образуването на протеините, но други различни е наложително да приемаме от външни източници. Те могат да бъдат храните , обогатени с протеини, или множеството протеинови хранителни добавки, налични на пазара .

Мисия на протеините

Протеините притежават множество незаменими роли в нашето тяло . Ако трябва да сме точни, всъщност не съществува процес в тялото ни, който да не е свързан с определен протеин. Характерите на протеините са изключително многоаспектни, но ще се опитаме да ги обединим в няколко базови групи.

– структурни функции – структуроопределящите функции на протеините се разчитат от една тяхна много определяща особеност . Именно склонността на протеиновите молекули да се събират едни с други , за да съставят отделните клетъчни структури – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините са част от конструирането и запазването на структурата на клетката, в същото време и в нейната същинска система. Съществено важният структурен протеин в тялото ни е колагенът. Той има значителна роля в развоя на костите , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от полагащо значение за скелетно-мускулния апарат и ниското им количество неизбежно води до зараждането на усложнения в него.

– съхранение на електролитното равновесие – протеините плюс това разполагат с редица свойства , спомагащи за поддържането на електролитното равенство или pH баланса на тялото . Продуктите и течностите, които приемаме всеки ден , имат свойството да развалят това равенство. А това води до значителни хронични болести. Естествено протеините пазят тялото ни от такова недоброжелателно влияние, като спомагат за изравняването на електролитния баланс.

– закрепване на имунната система – може да се смята , че протеините са съществената хранителна единица, която уравновесява нормалната работа на имунната система. Коя е главната работа на човешката имунна система? Да препраща антитела за противодействане на попадналите в тялото вируси и бактерии . Е, този тип антитела по своя състав в интерес на истината представляват протеини. Изхождайки от тази причина е от толкова огромно значение да подхранваме имунната си система с нужното количество протеини, за да е годна тя да функционира ефективно и да ни пази от доста болести.

– транспортни умения– протеините изпълняват важна роля и в доставянето на хранителни вещества в тялото . Те транспортират до клетките основни за тях елементи – витамини, соли, желязо и хемоглобин. Благодарение на тези функции се осъществява стигането на кислорода в клетката и също изкарването на въглеродния диоксид от клетката.

– каталитични функции – протеините, които изпълняват ролята на стабилни катализатори в човешкия организъм, се казват ензими. Те задействат работата на разграждане на хранителните вещества до по-малки и достъпни частици. Реално тези протеини много съкращават времето за задействане задачата на храносмилане. Осигуряването на потребното количество ензими в системата е от важно значение, защото при недостига им може да се случат възможни неприятности с храносмилането.

– отразяващи функции – като компонент от консистенцията на сложните биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините играят роля в технологията на междуклетъчно и междутъканно взаимодействие . Тоест , те обслужват функцията на определени вестоносци в човешкия организъм. Пример за сходен конкретно такъв протеин е инсулинът, който изпълнява съществена функция в регулацията на метаболизма.

– сензорни функции – една от светлините на протеините, за които определено се разбира най-малко. Реално редица от протеините отговарят на ролята на молекули, улавящи характерен разред сигнали. Обикновено такива протеинови сензори са разположени в клетъчните мембрани. Тяхната роля е да разтълкуват молекулните сигнали, доставени от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко придвижване вътре в човешките клетки и органи се получава посредством т.нар. двигателни протеини. Конкретно това се отнася и цялостно за придвижването на човека. Като опция за двигателен протеин сме способни да назовем множество . Той се помещава в мускулите и оказва въздействие върху редовните им свивания , спомагащи за осъществяването свиването на скелетната мускулатура и местенето на тялото в пространството.

– още функции – и не последни по важно , в конкретни стечения може протеините да се използват от човека като основен ресурсен запас . Подразбираме най-много моменти , при които тялото чувства недоимък на въглехидрати. Този вид протеини, осигуряващи резервна дейност във връзка с отделянето на сила, са казеинът и овоалбуминът.

протеини 1 Най-добрите
протеини

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки са също така доста работещ способ за намиране на нужните дози протеин на човека. Те са значимо ключови за ежедневно активните лица, понеже осигуряват на системата достатъчната сила , за издържането на непрестанното напрежение . Представяме ви главните видове протеини, които бихме могли да взимаме във формулите на хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – оказва се най-продаван между спортните натури с оглед на лекото му разграждане и приемане от системата . Действително трудно бихме поели необходимото количество от него от хранителните продукти, без повреждане на своя стомах.

– казеин – срещан още като млечен протеин. Той гарантира постоянното отделяне на някои аминокиселини, играещи важна мисия в разрастването и развоя на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също богат на силни нива на аминокиселини, подпомагащи скелетната мускулатура. Набавянето му повишава абсолютната мощ и бодрост на мускулите.

– яйчен протеин – голямото му преимущество е свойството му да се оползотворява съвсем от човека . Той подпомага непрекъснатото отделяне на градивни частици за мускулите.

– растителен протеин – все така ефективен за мускулатурата от типовете с животински произход . Освен това той има занижени нива на наситени мазнини, което е от голяма значимост не просто за нашето тегло , но и за благополучието на сърдечно-съдовата ни система .

протеини 2 Най-добрите
протеини

В кои съставки се съдържат достатъчни запаси протеини?

За да приемаме наложителната ни стандартна доза протеини, е полезно да следим кои продукти са обогатени с тази група вещества . Хубавото е, че съвпадащите храни са доста разнородни. В този смисъл , за да си осигурите протеини, не е необходимо да стартирате някакви строго прецизни режими. Налага се само да спазвате сравнително уравновесено хранене, което ще ви даде потребните полезни части . Нека да разгледаме кои храни е хубаво да притежава това балансирано хранене:

– телешко месо – освен това че е вкусно , телешкото месо предоставя на човека значителни дози протеини. Консумирайки една крехка телешка пържола всъщност можете да си доставите приблизително 22 грама от тях.

– риба – рибата е друг значителен извор на съществени частици в организма . Първенец по наличие на протеини е рибата-тон, следвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са страшно добър пример за закуска. Освен протеини, те са пълни и с предостатъчно количество витамини А, D и Е, също така и омега-3 мастни киселини. Яйцата биха задоволили апетита ви и в същевременно ще ви захранят с потребната мощ за деня.

– боб и леща – бобът е сред най-популярните растителни източници на протеини, няма значение дали ще се приготви в манджа или като салата. Солидно съдържание на този вид елементи има и в лещата, като прибавяне чрез нея сте способни да се снабдите и с и желязо, магнезий и калий.

– ядки – постоянното приемане на ядки е много добър начин за получаване на протеини. Най-действащи между тях в тази връзка са фъстъците и бадемите, които реално подтискат чувството на глад .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – ниво и действие на конкурентни цени

В предложенията на Ready for life бихте могли да изберете редица протеини и протеинови продукти, елементи от предложенията на световни и топ компании за хранителни добавки. Те не просто ще ви гарантират добре оформено тяло, но и ще ви помогнат да се поддържате изрядно здраве . В допълнение , при нас сте свободни да изберете тези първостепенни продукти на реално съответстващи стойности . Ето ги най-доказаните опции от вида „Протеини“, събрани за вас :

1. Blade Sport Protein Concentrate – оглавяваме с този висококачествен прахообразен продукт. Той съдържа 87% суроватъчен протеин и е много добър за рутинно спортуващите . Всяка доза на Blade Sport Protein Concentrate осигурява на тялото ви 21 грама протеин. Плюс това , хранителната добавка пълна с огромно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Знаете че , тази разновидност аминокиселини, популярни под конкретното име BCAA, са доста потребни за всеки натоварен трениращ индивид. Как да приемате протеиновия продукт? 1 напълнена мерителна лъжичка смесваща се в 200-250 мл вода или мляко. Подобна мярка нормално се пие преди и след натовареност , но за повече ефект можете да добавите и още един прием при ставане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – идеално естествен гейнър, който служи за трайно заздравяване на мускулната сила. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко вида протеин с най-силен биологичен потенциал, постигайки силен анаболен ефект. И още , поради на въглехидратите, в състава на , протеинът е и чудесен източник на сила за системата на организма. Всяка порция от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer е съставена от 56 грама протеин и приблизително 230 грама въглехидрати, което го прави един от най-добрите гейнъри продаващи се . Приблизително да се изпива ½ количество сутрин ½ лъжица след натоварване .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – извлечен от висококачествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно съдържание . С пълен раздел протеини ще ви бъде от полза за повишаването на мускулната си маса, логично и да задържите изградените мускули и след това . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е доказан от определение отделни лаборатории и има много удостоверения за качество. Разбира се се продава в много добри вкусове, например Шоколад и Бисквитки с крем. Насочваме ви да се поема 1 лъжица 25 грама сутрин на гладно и 1 лъжица след упражнения . За ускорени резултати , бихте могли да проектирате и бонус доза от протеиновия продукт преди активност или пък късно вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – класен протеинов продукт, сътворен от известна на световно ниво мрежа за спортни хранителни продукти Myprotein. Гарантира на тялото по 82 грама протеин на всеки 100 грама сухо вещество . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured съдържа занижено състовяние на мазнини и лактоза, но пък е пълен с калции и точните аминокиселини. Хубав подбор както за квалифицирани спортисти, така и за онези, които просто искат да водят здравословен начин на живот . 25 грама от материала се разбърква в 150-250 мл вода или мляко. Тази мярка съветваме да се поема до половин час след натовареност , но ако имате нужда , можете да я осигурявате и по всеки друг миг.

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – отново предложение под името Myprotein, което този път е специализирано към вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е съчетан от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Предоставя на човешкия организъм над 22 грама протеин на приемане, както и общия списък от есенциални аминокиселини. Продуктът има страхотно въздействие върху растежа на мускулната маса и процесите на набавяне на полезните хранителни вещества от тялото . Една доза от Myprotein Vegan Blend Flavoured се поставя в 150-250 мл вода или сок, като е добре да се пият 2 или 3 такива разтвори дневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – подходящ едновременно за активно трениращи , така и за хора които желаят да повдигнат нормалния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate е съставен от се състои от единствено и само висококачествен протеин изолат и хидролизат от гарантирани източници. Всяка доза от 25 грама доставя на тялото 21 грама чист протеин. Протеинът стимулира прогреса на изчистената мускулна тъкан и осигуряването на анаболните развития в човека. Хубаво е всеки ден да се изпиват по 2 дози – 1 сутрин и 1 след дейности .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, съставена от най-качествени протеини от пет групи източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Съдържа всички аминокиселини, потребни за бързото и ефикасно натрупване на активна мускулна маса. Също така , протеиновият продукт съществува в приятни вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря наистина лесно във вода. Също като предходното ни предложение , се поемат по 2 порции ежедневно – 1 сутрин и 1 след дейности .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за край презентираме един протеинов продукт на английската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured е хидролизиран телешки протеин, получен от говеждо месо. Той помага за скоростното и качествено завишаване на мускулна маса, същевременно и по-лесното възстановяване на организма след натоварени занимания . Няма лактоза, а нивата на захар и мазнини в него са наистина минимални . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured дава на тялото 22 грама телешки протеин и голям хоризонт от есенциални и неесенциални аминокиселини. Съветваме да се приема по 1 доза сутрин и 1 доза след тренировка . За постигане на топ влияния, можете да приемете и още една доза от протеиновия продукт между яденетата .

Запознайте се списъка на Ready for life и се спрете на най-подходящите протеинови продукти на идеално подходящи цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Значение и състав на протеините?
Мисия на протеините
Протеинови хранителни добавки
В кои съставки се съдържат достатъчни запаси протеини?
Протеините на Ready for life – ниво и действие на конкурентни цени

Leave a Reply