мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия

На колко като брой манипулации по мезотерапия е добре да се доверим?

Най-често сесиите по мезотерапия се извършват в групи от по две или три за областта на лицето и 4-10 за тялото . Естествено, най-точният сбор на въпросните сесии е обвързан най-вече от личните характеристики и нужди. Времевата пауза що се отнася до отделните сесии по мезотерапия може да варира от поне една до три седмици. След свършване на един сеанс по мезотерапия с предварително ясните на брой практики, нова такава се планира не по-рано след 6 месеца. Сериозно обсъдете с избрания от вас специалист броя на сесиите по мезотерапия и очакваните крайни резултати. И фиксирайте план за реализирането им, която да съответства както на вашия личен график и потребности, а също и на нуждите за ефективност на мезотерапията.

Мезотерапия – няколко полезни съвета

Продължаваме с няколко полезни съвета за ситуациите, когато ще сте подложени на мезотерапия. Препоръчките са за това кое е необходмо и не трябва да се върши преди и след мезотерапията, а и с вариантите за максимум продължаване на следствието от процедурата. Представяме ви ключовите ни думи към всички, спрели се на мезотерапията:

– задължително медицинско заведение – това е началният и вероятно най-ценен съвет, свързан с мезотерапията, за който да сте стриктни. Мезотерапията е задължително да се прави единствено в медицинско заведение или клиники, специализирали в тази сфера. Не се подвеждайте когато ви убеждават, че инжектирането свършва много бързо и без проблеми. Не забравяйте, че става въпрос за вашето здраве и красота, и не е препоръчително да се оставяте в ръцете на съмнителни лица и фирми.

– максимално много въпрос – не се плашете да търсите отговори и да искате максимум информация в посока на процедурата по мезотерапия, която сте избрали да бъде изпълнена, и съдържащите се в нея различни субстанции. Колкото по-наясно сте с всичко което ви предстои, най-добре. Най-добре е да зададете въпрос какви неща ще ви вложат. Попитайте дали субстанциите са взети директно от производителя или оторизирани подизпълнители, освен това има ли гаранции за тяхното качество. В случай че манипулацията по мезотерапия наистина се реализира в тенденция с най-добрите днешни критерии в въпросната област, съответните специалисти няма да се дърпат да са максимално изчерпателни в отговорите на всякакви въпрос.

– не се заблуждавайте по сумата за мезотерапията – при положение че ви подхвърлят направа на мезотерапия на твърде ниска цена спрямо тази на пазара, анализирайте дали всичко си струва. Нашият екип ви умоляваме да не се примирявате с качествената процедура по мезотерапия, затова защото това по-натам може да предизвика получаване на нежелателни и дори гадни последствия за вас и вашето здраве.

– буквално преди мезотерапията – знаем за някои вещества, за които е важно да не се оползотворяват тъкмо преди вършенето на инжектирането по мезотерапия. Разбира се, с „директно“ в контекста искаме да наблегнем на пълни 24 часа преди въпросната активност. Кои точно са тези забранени за употреба вещества? Например можем да посочим аспирина и другите вещества със съдоразширяващи свойства, а също и различен алкохол. В определени случаи поглъщането на гореспоменатите неща преди мезотерапия предизвиква неприятни следствия за здравния ви статус.

– точно след мезотерапията – след правене на манипулацията по мезотерапия, също е нужно да следвате специфични правила и позитивни идеи. За начало, часове след приключване на мезотерапията избягвайте да си слагате грим. Използването на банята и също мокренето на третираната област пак не е добра идея. Втората ни препоръка към всеки човек е валидно за повече времетраене, което ще рече два дни и две нощи два пъти по 24 часа след финализиране на процедурата по мезотерапия. Внимавайте в посоченото време да не се излъжете с пренатоварвания или прекалени претоварвания , които предизвикват зачервяване на кожата по лицето, но и да не правите каквито и да е процедури с топлина сауна, парна баня.

– гарантирайте си устойчиви резултати – както споменахме, достигането до устойчиви резултати от практиката по мезотерапия силно е обръзана с вашите персонални действия и практики. Запазването на ползата от мезотерапията е задължително прикачено към воденето на точни диети, поддържането на добро физическо състояние и задаължително стриктен здравословен живот. За да разберете повече по отношение на положителните идеи след края на практиката по мезотерапия, се обърнете към избрания от вас специалист.

мезотерапия 1
мезотерапия

Въпросите, които всеки задава за мезотерапията

За финал обобщаваме и с основни питания за мезотерапията, които по-често получаваме от нашите клиенти. Питанията се отнасят до същностната част на цялата технология по мезотерапия, страничните неприятности и рисковете за нейното слагане , в комплект със особеностите на слаганите в нея субстанции. Вижте в следващите абзаци най-пълната информация, която искате да научите за мезотерапията.

мезотерапия 2
мезотерапия

В действителност ли процедурите по мезотерапия не се усещат?

Наистина, сеансите по мезотерапия изобщо не болят на никого. За да сте сигурни в това , помислете какво действително се оказва мезотерапията. Една малка инжекция, посредством която в организма ви се слагат положителни и хранителни вещества за разрешаване на най-често срещаните кожни неприятности – от застаряване и загуба на еластичност на кожата, до поява на акне, различни пигментации и поява на цветни петна. Така че наистина няма място за притеснение. Сесията по мезотерапия изрично не не влияр на раждането на сериозна болка или неприятни усещания. Онова, което може да усетите, по-скоро е кратко бодване или усещане за парене.

мезотерапия 3
мезотерапия

История на мезотерапията

Преди да разгледаме по-подробно за всеки плюс и качества на мезотерапията, ще ви запознаем общо с първия момент на нейното зараждане и разпространение. Като процедура мезотерапията е открита и вкарана в употреба през 1952 г. от Мишел Пистор, виден в тези години лекар от Франция. Вярно е, че изнамирането на мезотерапията става неочаквано. В кабинета на Пистор пристига болен човек с астматична криза , искащ спешна медицинска помощ. Е, точно тогава медикът не разполага с необходимите инструменти. Затова френският медик трябва да мисли нестандартно, за да спаси ситуацията. Медикът хваща повредена спринцовка с дължина на иглата 4 мм и слага лекарството. Сюрпризът за него е голям, щом човекът не само се стабилизира, а и пристъпът му напълно изчезва. Естествено, френският лекар разказва за резултата си със своя колега Карно. Двамата френски лекари осъществяват различни опити, в резултат на които се заформя новаторски терапевтични игли с дебелина 4 мм впоследствие използващи се в приложението на всяка мезотерапия.

Минават обаче над 30 години, преди мезотерапията официално да бъде припозната за метод на медицината с традиции. Обявяването е официализиранот през 80-те години посредством Френската Медицинска Академия. В началото мезотерапията се използва главно за успокоение на спортни контузии или състояния на ревматизъм. После процесът започва да се прилага и в медицината в естетичния сектор като способ за подмладяване и освежаване на нашата кожа, противопоставяне със загубата на коса, ограничаване на целулита, забравяне за излишъци на мазнини в някои области с проблеми от телата ни и т.н. Ефективността на мезотерапията и безспорните облаги, които дейността носи на всички, мигновено повишават нейната известност. Скоро нейната популярност излиза извън Франция и стига до редица страни в Европа. И стигам до днес, когато вече мезотерапията е масово избирана техника за регенериране състоянието на кожата по цялата планета. Безспорните безспорни постижения, отсъствието на болезненост и странични неприятности след процедурата, правят мезотерапията неделимо свързана с еволюционното бъдеще на естетичната медицина.

мезотерапия 4
мезотерапия

Поражда ли се заплаха от появяване на неочаквани реакции от мезотерапията?

Мезотерапията не носи заплаха от възникване на тежки странични ефекти за вас. Всъщност сесията по мезотерапия се прави с изключително малка игла, която изключва угрозата за видими и някакви наранявания на която и да е кожа. Естествено, има случаи, в които може да се забележат временни червени петна, посиняване или засилено усещане на обработената кожна област. Е, това са краткотрайни реакции, които в цялости се махат в рамките на няколко дни. За непоносимост въобще не е възможно, понеже в мезотерапията се използват хиалуронова киселина, важни вещества и минерали, които са абсолютно безобидни за всеки и се асимилират от него безпроблемно.

мезотерапия 5
мезотерапия

Каква роля има хиалуронът в мезотерапията?

Както неведнъж споменахме в целия текст, едновременно с всички важни вещества и витамини, в мезотерапията се прилага и хиалурон. Тази киселина се явява крайно идеална опция не единствено и само за мезотерапията, също и за най-различни манипулации в естетичната козметика. Причините за това са много. За начало, хиалуроновата киселина е тотално органична субстанция, синтезираща се от организма ни в обичайни условия. Освен това същата съдържа характерни особености в посока на задържане на овлажняването на кожата, завишаване на нейната еластичност и забавяне на застаряването. Ето принципните преимущества на хиалуронът, които правят нейното използване в мезотерапията така удобно за всеки човек:

1. Не вреди на клиентите – хиалуроновото вещество е материя, синтезираща се в нашето тяло. Това прави нейното поставяне едновременно с мезотерапията напълно без никаква опасност. Хиалуроновата киселина се асимилира извънредно безпрепятствено от нашите тела и не води до каквито и да било сериозни алергични реакции или други странични реакции. По каква причина реално е необходимо за нас вкарването на хиалурон със съдействието на мезотерапия или различни козметични терапии? Истината е, че с годините процесът на създаване на киселина с хиалурон, за който споменахме, рязко се редуцира. Това пречи на изгледа, здравината и хидратирането на кожата. Получаването на допълнителни количества хиалурон посредством мезотерапията помага за поддържане на младите качества на кожата и изличаване на всякакви кожни неприятности.

2. Видими и полезни последствия – слагането на киселината с хиалурон в мезотерапията и различните козметични процедури резултира в навременни и реални резултати за дадения човек по отношение положението на третираната кожа. Съответните навременни и качествени последствия се гарантират при разнообразни използвания на киселината с хиалурон в тази насока. Независимо дали говорим за крайно възстановяване на кожата, по-доброто ѝ хидратиране или пък махане на неизбежните знаци на времето, хиалуроновото вещество ще работи отлично. Споменатите особености на хиалуроновата киселина я правят любима и употребявана в сеансите по мезотерапия. Абсолютно сигурно е, че мезотерапията с хиалурон ще ви гарантира желаните последствия и ще усъвършенства значително цялостния изглед на вашата кожа.

3. Продължаване на положителните резултати – друго категорично положително следствие на хиалуроновата киселина, правещо я изключително удобна за мезотерапия и всички други козметични манипулации. Положителното въздействие на хиалуроновата киселинна субстанция върху кожата ни трае за сравнително удължен период от време. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След завършването на споменатото време, без никаква опасност може да се реализира още една техника по мезотерапия или някаква друга козметична процедура с присъствие на хиалуронова киселинна субстанция, за да се удължи здравият и привлекателен външен вид на кожата.

4. Леко и без болка слагане – за финал, процесът по инжектиране на хиалуроновата киселина в тялото ни е много бърз и едновремнно неусетен за клиента. Най-често той се разполага за 15-ина минути. Без значение дали говорим за мезотерапия, филъри за бръчки по лицето или разнообразни практики с помощта на хиалуроново вещество, не се наблюдават болезненост или неприятно усеане за клиентите. Както обяснихме, единствено може да получите чувство за едва доловино боцване или затопляне на въпросното място. Тези ефекти доказано приключват своевременно след финала на инжектирането.

С помощта на Аестетика клиник можете да сте изцяло сигурни в полезността и безпогрешността на предлаганите процедури по мезотерапия. Специалистите в нашия екип се отличават с доказана квалификация и солидна подготовка в този бранш, а изделията, които използваме за мезотерапията, са изключително на най-високо ниво. Елате в Аестетика клиник и ще получите идеални последствия спрямо привлекателния и качествен външен вид!

Мезотерапия
На колко като брой манипулации по мезотерапия е добре да се доверим?
Мезотерапия – няколко полезни съвета
Въпросите, които всеки задава за мезотерапията
В действителност ли процедурите по мезотерапия не се усещат?
История на мезотерапията
Поражда ли се заплаха от появяване на неочаквани реакции от мезотерапията?
Каква роля има хиалуронът в мезотерапията?